foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Belgian Street Rod Association

Heading

Persbericht

05.11.2012

 

Beste Rodders

Ingevolge de berichten in de media van afgelopen weekend, heeft de BFOV vzw het volgend persbericht verspreid om duidelijkheid te scheppen.  Er zal ook een onderhoud gevraagd worden met Vlaams Minister voor Leefmilieu Joke Schauvliege om deze informatie ten gronde te bespreken.

De BFOV

* * * 
* *

*

Persbericht : 05.11.2012

 

Onderwerp : Aantal oldtimers in opmars

 

BRUSSEL - De Belgische oldtimerliefhebber werd dit weekend geconfronteerd met een aantal onheilspellende berichten in de media waar vooral gewag gemaakt werd dat het aantal oldtimers sinds 2006 met 20% gestegen is. 

 

Peeter Henning, CEO van de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen vzw (BFOV vzw), wenst duidelijkheid te scheppen door de vermelde cijfers in de diverse media te weerleggen. Het aantal voertuigen van meer dan 25 jaar bedraagt inderdaad om en bij de 180.000 en bedraagt 3,4% van het totale wagenpark. Weliswaar worden hierin alle voertuigen gerekend die ingeschreven zijn bij de DIV waaronder bulldozers, vrachtauto's, landbouwvoertuigen, ... die nog dagdagelijks beroepshalve gebruikt worden. In werkelijkheid zijn er slechts 55.000 oldtimers die onder het oldtimerstatuut rijden met een speciale nummerplaat voor oldtimers.

 

Het aantal oldtimers is de laatste jaren vooral gestegen omwille van de crisis. Eigenaars willen hun gespaarde centjes op een veilige manier investeren en momenteel is een oldtimer de beste investering ooit.

 

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege heeft weliswaar de juiste conclusie getrokken door geen bijkomende maatregelen op te leggen, want het gebruik van onze oldtimers beperkt zich tot deelname aan oldtimerevenementen en meestal in combinatie met culturele activiteiten met een gemiddeld van 1000 km/jaar. De uitstoot van de oldtimers is hierdoor totaal te verwaarlozen. 

 

DE BFOV vzw volgt de situatie in België en in het buitenland nauwlettend op de voet teneinde onze oldtimerliefhebbers te vrijwaren van bijkomende belastingen.

 

BFOV vzw

Wetstraat 44

1040 Brussel

0495 38 98 12

sec@bfov-fbva.be

www.bfov.be


 

 

BFOV - FBVA - PB - BP 48 - 3130 Begijnendijk - België
0495 38 98 12 - 016 53 78 20
www.bfov.be - sec@bfov-fbva.be